asd
ПочетнаВестиДва рани симптоми на коронавирус кои НЕ СМЕАТ ДА СЕ ЗАНЕМАРАТ

Два рани симптоми на коронавирус кои НЕ СМЕАТ ДА СЕ ЗАНЕМАРАТ

Светските експерти предупредуваат дека во раните фази на развој на коронавирусот може да се појават 2 симптоми, на кои секој треба да обрати внимание, а кои повеќето луѓето лесно ги занемаруваат и не се свесни дека се изложени на ризик.

И покрај фактот дека „класичните“ симптоми се сè уште клучните и критичните, важно е луѓето да обратат внимание и на необичниот замор или главоболка. Истражувањата покажале дека раните симптоми на коронавирус се токму главоболка (која се јавила во 82% од случаите) и замор (кај 72% од случаите) – ова е заедничко за сите возрасни групи.
Сепак, главоболката и заморот не мора да значи дека постои присуство на коронавирус, туку поради нивната застапеност во секојдневието, може да биде и само последица на стрес или пак недостаток на сон.

Токму поради ова, лекарите ширум светот им препорачуваат на луѓето да ја следат состојбата на нивното тело, откако ќе забележат појава на овие симптоми, особено доколку набрзо после истите се појават и клучните симптоми како покачена температура, сува кашлица и промена при сетилата за вкус и мирис.

Остави Коментар

Внеси го твојот коментар
Внеси го твоето име:

- Advertisment -spot_img

НАЈПОПУЛАРНИ