asd
ПочетнаВестиЛистата со предлози за заменици-министри доставена до Собрание

Листата со предлози за заменици-министри доставена до Собрание

Владата на Република Македонија, во име на премиерот Зоран Заев, до Собранието на Република Македонија ја достави листата со предлози за заменици-министри.
За заменици-министри по одделни ресори се предлагаат:
– Башким Хасани, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за одбрана;
– Назим Буши, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за внатрешни работи;
– Агим Нухиу, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за правда;
– Илхан Рахман, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците;
– Фатмире Исаки, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за надворешни работи;
– Димитар Ковачевски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за финансии;
– Зоран Маневски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за економија;
– Трајан Димковски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство;
– Илир Хасани, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за здравство;
– Арафат Шабани, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за образование и наука;
– Енвер Хусејин, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за труд и социјална политика;
– Зоран Димитровски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за локална самоуправа;
– Седат Сулејмани, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за култура;
– Александар Бајдевски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за информатичко општество и администрација;
– Беким Реџепи, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за транспорт и врски;
– Христина Оџаклиеска, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за животна средина и просторно планирање.
Со предлог листата за заменици-министри се доставени и биографиите на кандидатите.

Остави Коментар

Внеси го твојот коментар
Внеси го твоето име:

- Advertisment -spot_img

НАЈПОПУЛАРНИ