asd
ПочетнаМагазинЗабаваТРИ РАБОТИ КОИ НЕ ТРЕБА ДА ГИ ПОДАРУВАТЕ, се верува дека носат...

ТРИ РАБОТИ КОИ НЕ ТРЕБА ДА ГИ ПОДАРУВАТЕ, се верува дека носат несреќа

Бисери
Поради нивната форма и боја, самите бисери личат на солзи. Кога некому ќе му подарите ѓердан со бисери, се верува дека оживувате тага и болка. Особено е важно да не им се даваат бисери на идните младенци. Според старото верување, тоа може да доведе до несреќен брак.

Платнени марамчиња
Бидејќи тие се користат за време на тажните моменти во нашите животи, тие не треба да бидат подарени. Како и кај бисерите, овој вид подарок сугерира солзи и тага.

Брош
Третата работа што никогаш не треба да се дава е брош. Секој брош има остра и зашилена игла. Можеби не алудира на солзи, како марамчето и бисерите, но симболично „носи болка“ на лицето кое го примило.

Остави Коментар

Внеси го твојот коментар
Внеси го твоето име:

- Advertisment -spot_img

НАЈПОПУЛАРНИ