ПочетнаВестиМакедонијаЕлена Петрова од Свети Николе: Мелничко-Преработувачкат индустрија е десеткувана поради катастрофалните политики...

Елена Петрова од Свети Николе: Мелничко-Преработувачкат индустрија е десеткувана поради катастрофалните политики на власта

Денеска Заменик Министерката за финансии во Техничката влада Елена Петрова беше во посета на Свети Николе. На средба со повеќе стопанственици таа се запознала со состојбата во економијата, стопанството, произвотствениот и трговски капацитет на локалното стопанство кои што се на раб на рентабилност а голем дел од локалното стопанство е со клуч на врата.

Петрова ја воочила катастрофалната лоша состојба во меничко преработувачката индустрија која што е десеткувана во изминатиот период што е особено неповолен факт поради тоа што оваа дејност е една од стратешките дејности на државата која обезбедува храна за населението.

Целата изјава на заменик министерката за финансии Елена Петрова погледнете ја во продолжение:

Остави Коментар

Внеси го твојот коментар
Внеси го твоето име:

- Advertisment -spot_img

НАЈПОПУЛАРНИ