ПочетнаВестиГраѓаните ја оценија работата на Ковачевски, премиерот од народот доби 1!

Граѓаните ја оценија работата на Ковачевски, премиерот од народот доби 1!

Агенцијата ИПСОС за потребите на ВМРО-ДПМНЕ спроведе теренска анкета на јавното мислење на 1.014 испитаници за периодот од 01 до 18 јули 2022 година. Анкетата се однесува на повеќе актуелни прашања.

Едното од нив беше прашање за работата на премиерот, а најголем дел од граѓаните го оценија со 1.

Како би го оцениле досегашното работење на Димитар Ковачевски како премиер на Република Македонија со оценка од 1 до 5, при што 1 е многу лош резултат, а 5 е одличен резултат?

• Оценка 1 – 36%
• Оценка 2 – 15 %
• Оценка 3 – 20%
• Оценка 4 – 11%
• Оценка 5 – 8%
• Не знам – 10%

Целата анкета можете да ја прочитате ТУКА

Остави Коментар

Внеси го твојот коментар
Внеси го твоето име:

- Advertisment -spot_img

НАЈПОПУЛАРНИ