ПочетнаВестиЗголемен откупот на земјоделски производи

Зголемен откупот на земјоделски производи

Откупот и продажбата на земјоделски производи во второто тримесечје од 2022 година е 3.369.003.000 денари што во однос на истиот период лени претставува зголемување за 29,7 отсто.

Според Државниот завод за статистика, кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 19,5, а кај продажбата на земјоделски производи од сопствено производство e забележано зголемување за 39,2 процента.

Зголемување е забележано кај сите производи, освен кај индустриските и фуражните растенија, овошјето, млечните производи, рибата и другите земјоделски производи.

Остави Коментар

Внеси го твојот коментар
Внеси го твоето име:

- Advertisment -spot_img

НАЈПОПУЛАРНИ