asd
ПочетнаВестиМакедонијаНова опрема за полициските службеници од Одделението за претходница и сообраќајно ескортно...

Нова опрема за полициските службеници од Одделението за претходница и сообраќајно ескортно обезбедување ( Видео)

Продолжува опремувањето на полицијата: Нова опрема за полициските службеници од Одделението за претходница и сообраќајно ескортно обезбедување

Продолжува опремувањето на полицијата: Нова опрема за полициските службеници од Одделението за претходница и сообраќајно ескортно обезбедување
Денеска во Министерството за внатрешни работи, министерот Оливер Спасовски заедно со раководството на МВР, а во насока на континуирано подобрување на материјално-техничките услови и стандарди на работата на полицијата за потребите на Одделението за претходница и сообраќајно ескортно обезбедување при Одделот за заштита на определени личности и објекти, по дванаесет години им предаде на користење нова мотоциклистичка опрема, а за прв пат добиваат два вида на опрема зимска и летна – триесет комплети, наменета за полициските службеници во оваа организациска единица на министерството.
Станува збор за опрема (чизми, заштитни чевли, кациги, виндјакни, подјакни, пантолони, појаси, ракавици, рефлектирачки елеци, маици) чија што вкупна вредност изнесува 3.988.230 денари , односно по 132.931 денари за еден комплет.

Остави Коментар

Внеси го твојот коментар
Внеси го твоето име:

- Advertisment -spot_img

НАЈПОПУЛАРНИ