ПочетнаМагазинЗдравјеПроверете дали вашите хормони се во рамонтежа

Проверете дали вашите хормони се во рамонтежа

Само кога хормоните се во идеален баланс, нашето тело функционира без проблеми. Секое, па дури и најмалото нарушување, со себе повлекува и цела низа здравствени проблеми.

Доколку имате сомнеж дека со вашите хормони нешто не е во ред, треба да посетите ендокринолог, кој доколку констатира некакво нарушување преку анализата на крвта, ќе ви даде и соодветна терапија.

Покрај терапијата, која мора да се зема како што ја препишал специјалистот, треба да се избегнуваат слатките и индустриските преработки на овошје, зеленчук и месо, а да вклучиме квалитетна свежа храна, да го намалиме кофеинот, да избегнуваме храна со адитиви и најважно од сè, да се погрижиме да имаме што помалку стрес, а што повеќе добар сон.
Што се однесува до терапијата, никогаш не ја променувајте дозата на своја рака, туку консултирајте се за тоа со лекар.

Остави Коментар

Внеси го твојот коментар
Внеси го твоето име:

- Advertisment -spot_img

НАЈПОПУЛАРНИ